· 

Zuid-Nederland: 7 op de 10 inwoners hebben poepschaamte

Een grote boodschap doen buiten de deur? Liever niet! In Zuid-Nederland heeft namelijk 70% van de van de inwoners last van poepschaamte.

Foto ter illustratie  © Pixabay

57,8% van de Zeeuwen, Limburgers en Brabanders doet dit alleen als het écht niet anders kan en 12,3% doet zelfs helemaal nooit een grote boodschap buiten de deur. Dit en meer blijkt uit ‘Het Grote WC-onderzoek' van Sanitairwinkel. In samenwerking met bureau Panel Inzicht ondervroegen zij 1.200 Nederlanders naar hun WC-gewoontes. In de meest zuidelijke provincies hebben inwoners minder vaak dan gemiddeld last van poepschaamte. Op landelijk niveau ligt dit percentage namelijk iets hoger: 73,8% van de Nederlanders vermijdt liever poepen buitenshuis.

Dit zijn de meest ongemakkelijke situaties
Veel inwoners van de drie meest zuidelijke provincies van het land vinden het ongemakkelijk om buiten de deur een grote boodschap te doen. Maar wat zijn dan eigenlijk de ongemakkelijkste poepsituaties? Dat blijken WC-hokjes te zijn met een open boven- en onderkant. Bij dit soort cabines zijn WC-geluiden namelijk extra goed hoorbaar.

Zeeuwen, Brabanders en Limburgers vinden dit de meest ongemakkelijke toiletsituaties om een grote boodschap te doen:
    Een 'open' WC-hokje: 84,8% van de Zuid-Nederlanders vindt dit ongemakkelijk
    Op een date: 78% van de Zuid-Nederlanders vindt dit ongemakkelijk
    Bij een vriend(in) thuis: 70% van de Zuid-Nederlanders vindt dit ongemakkelijk
    In een openbare ruimte (restaurant, musea, evenement, etc.): 67,9% van de Zuid-Nederlanders vindt dit ongemakkelijk
    Op school: 64,3% van de Zuid-Nederlanders vindt dit ongemakkelijk

Mannen met kinderen zitten het langst op de pot
Veel mannen nemen lekker de tijd op de pot. 32,1% van de Nederlandse mannen heeft namelijk langer dan 5 minuten nodig om een grote boodschap te doen, tegenover 24,2% van de vrouwen.

Onder mannen met thuiswonende kinderen is het percentage langpoepers veel hoger. 36% van hen neemt langer dan 5 minuten de tijd om een grote boodschap te doen. Ter vergelijking: bij vrouwen met thuiswonende kinderen ligt dit percentage een stuk lager, namelijk 23,6%.

Meer informatie over het onderzoek lees je op: https://www.sanitairwinkel.nl/inspiratie/trends/het-grote-wc-onderzoek/

Reactie schrijven

Commentaren: 0