· 

Twee dagen ringrijden op het Bellamypark

Het jaarlijkse tweedaagse evenement ringrijden is vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli op het Bellamypark in Vlissingen.

Foto: © VLI Media

De organisatie is in handen van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. Op beide dagen gaan de deelnemers de strijd om de meest gestoken ringen met elkaar aan. Bij ringrijden razen deelnemers op hun paard in galop door de baan. Onderweg moeten ze een ring aan hun lans zien te rijgen.

Het is reuze spannend om te zien of het de deelnemers lukt om een ring aan de lans te rijgen. Daarnaast zijn de paarden prachtig versierd en bij demonstratiewedstrijden dragen de deelnemers ook nog eens klederdracht. Gedurende de dag wordt de wedstrijd steeds spannender. Wanneer meerdere deelnemers hetzelfde aantal ringen steekt, moeten ze een kleinere ring gaan steken. Ook spectaculair om te zien is het jonassen van de winnaars. Burgemeester Bas van den Tillaar reikt ook beide dagen de prijzen uit.

Wat is ringrijden?
Een ringrijder zit op een ongezadeld paard, dat hij in galop door de ringbaan stuurt. In de hand heeft hij een lans, waarmee hij probeert de ring te steken die halverwege de baan in een ijzeren bus hangt. Het paard moet versierd zijn en de deelnemer moet de voorgeschreven wedstrijdkleding dragen. Het wedstrijdtenue voor officiële wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging (ZRV) is een ZRV-trui of poloshirt. Dit is een witte trui of shirt met een groen ZRV-embleem en groene randjeslangs de mouwen en de kraag. Hier overheen draagt de ringrijder een oranje sjerp met ZRV-embleem, over de rechterschouder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0