· 

Eerste deel van Gildeweg heringericht

Tot en met eind 2024 vinden er werkzaamheden plaats aan de Gildeweg in Vlissingen.

Gildeweg eerste deel heringericht.  Foto: © VLI Media

De gemeente Vlissingen is bezig met de openbare ruimte in de Gildeweg te vernieuwen. Zo is de riolering de weg en de verlichting aangepakt. Daarnaast is het vergroenen van de straat ook een belangrijke opgave volgens het huidige coalitieakkoord. Hierdoor ontstaat er meer biodiversiteit, zijn de klimaat adaptief bezig, verhogen we de leefbaarheid en verminderen we de hittestress. Het eerste gedeelte van de Gildeweg is heringericht, met een bredere groenstrook en meer ruimte voor de fietsers. De rijbaan daarentegen is smaller geworden.

Hervatting van de werkzaamheden
Na de bouwvak vanaf maandag 12 augustus 2024 worden de werkzaamheden hervat en wordt er verder gegaan aan het gedeelte (fase 4) tussen Gildeweg 31 en Gildeweg 46. Op dit gedeelte worden de bestaande klinkers vervangen voor nieuw asfalt en komt er een nieuwe fundering. Daarnaast zal op dit gedeelte het bestaande riool worden vervangen. Om alle percelen en bedrijven zo goed mogelijk bereikbaar te houden zijn de werkzaamheden
in twee fasen geknipt.

Gildeweg ter hoogte van Kampeercentrum Mechielsen   Foto: © VLI Media

De werkzaamheden zijn sterk weersafhankelijk en kunnen door weersomstandigheden uitlopen. Na afronding van fase 4 zal verder worden gegaan met het gedeelte van de Gildeweg langs de Nieuwe Vlissingseweg. Deze werkzaamheden moeten voor de kerstvakantie 2024 afgerond zijn.

Inloopspreekuur voor vragen
Iedere woensdag gedurende de werkzaamheden organiseert KWS een inloopspreekuur tussen 13.00 en 14.00 uur.
U kunt KWS bezoeken in de bouwkeet welke staat opgesteld aan de Gildeweg 31A. Tijdens dit inloopspreekuur zijn zij beschikbaar voor eventuele vragen en/of opmerkingen.

Meer informatie over de herinrichting van de Gildeweg via de projectpagina.
En het PDF bestand hieronder van KWS.

Download
Informatie KWS.pdf
Adobe Acrobat document 166.7 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    T. R. (zaterdag, 27 juli 2024 07:57)

    Het is een aanfluiting, voertuigen rijden nu alleen nog maar op de fietsstrook, de reclame borden staan als van ouds op het trottoir zoals ook de voertuigen.

    Gemeente Vlissingen / Handhaving doe hier eens wat mee, voordat alles weer kapot gereden wordt.

  • #2

    Leeootje (dinsdag, 06 augustus 2024 20:42)

    Auto’s gaan nú slalommen tussen de fietsen, leuk zicht maar gevaarlijk, echt weer een misser