· 

Prijsuitreikingen op de laatste dag van LEF

Na een paar jaar afwezigheid was het op 27 en 28 juli Lifesaving Event Flushing (LEF). Het evenement werd gehouden op het Badstrand in Vlissingen.

Prijsuitreiking LEF. Foto: © VLI Media

Het werd in samenwerking met de Dr. A. Stavermanbrigade door vier enthousiaste instructeurs georganiseerd. ‘Dit jaar is een feestelijke editie, omdat de brigade honderd jaar bestaat’, laat de organisatie weten. Op de laatste dag van het evenement vonden de prijsuitreikingen plaats. RTV Vlissingen was hierbij aanwezig en maakte een kort verslag van de prijsuitreikingen.

Onderdelen
De individuele onderdelen waren: Surf Race, Board Race, Surf Ski Race, Beach Flags, Beach Sprint, Beach Run, Oceanman / Oceanwoman. De teamonderdelen: Rescue Tube Rescue, Beach Sprint Relay, Board Rescue, LEF Challenge.

Reddingsbrigades
Nederlandse reddingsbrigades doen dagelijks hun werk op stranden, bij plassen, bij rampen (zoals dijkdoorbraken, overstromingen, wateroverlast) en ongevallen op en door het water en bij evenementen. In het alledaagse reddingswerk draait het om zoekgeraakte kinderen, EHBO-gevallen, bemiddeling bij onenigheidjes, bewaking van stranden, hulp bij defect geraakte bootjes of ondeugdelijk drijfvermogen en eerste hulp aan drenkelingen (SERC & EHaD).

Grote stappen om de sport op de kaart te zetten
Lifesaving is een sport die voortkomt uit het reddingswerk op open wateren en aan de kust van de Nederlandse Reddingsbrigade (Reddingsbrigade Nederland; Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen). De afgelopen jaren heeft Reddingsbrigade Nederland grote stappen gezet om de sport verder op de kaart te zetten. Het Nederlandse mannen en vrouwen team is al meer dan 10 jaar een leverancier van medailles op WK, EK en World Games. De Nederlandse prestaties liggen al jaren op een constant hoog niveau. Omdat de sport zo divers is, zijn ook zeer gemotiveerde sporters nodig, die een hoge mate van zelfsturing kennen, en hun prestaties tonen op de verschillende Nederlandse Kampioenschappen. Voor de verschillende disciplines strijden de sport (s) ters voor de Nationale titels.

Reactie schrijven

Commentaren: 0