· 

'Ik ben Vlissingen' deel 2 met weer mooie Vlissingse portretten

Woensdagmiddag 4 september was de boekpresentatie van: Ik ben Vlissingen deel 2 bij Boekhandel 't Spui in Vlissingen

 Helge Prinsen en Aagje Verkerk  © RTV Vlissingen

Met weer tweehonderd Vlissingse mooie portretten door Helge Prinsen (tekst) en Ruben Oreel (foto’s). Deze unieke serie begon in 2014 en bestaat nu dus tien jaar. Elke week een portret van een inwoner van de gemeente Vlissingen in zeven alinea’s. Elke week een verrassing. Helge Prinsen begon precies tien jaar geleden met het interviewen van bekende en minder bekende Vlissingers. Aanvankelijk is de rubriek begonnen op Twitter met korte interviewtjes in zeven tweets. Toen bestond een tweet nog maar uit 140 tekens, dus dat was passen en meten.

De geportretteerden geven een inkijkje in hun leven op dat moment en vertellen wat ze van Vlissingen vinden. Bovendien komen de ontwikkelingen in Vlissingen voorbij, bijvoorbeeld de bouw in het Scheldekwartier, de sloop van Tuindorp of de veranderingen op de boulevard. Op die manier wordt een gevarieerd beeld geschetst van de gemeente Vlissingen en zijn inwoners in de laatste vijf jaar.

Helge Prinsen reikte in Boekhandel 't Spui het eerste exemplaar van de tweede editie van haar boek 'Ik ben Vlissingen' uit aan Aagje Verkerk. Die van Vlissingen naar Groningen verhuisde en na jaren weer terugkwam. En zij zegt in het boek en vandaag ook weer tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar ‘Er gaat niks boven Vlissingen!’  

Margreet de Haan: "Weer een geslaagde middag met de Boekpresentatie van ‘Ik ben Vlissingen deel 2’! Tweehonderd mooie portretten in woord, door de interviews van Helge Prinsen, en foto’s door Ruben Oreel, van Vlissingers van diverse pluimage!" Het boek ligt vanaf nu in de winkel! Ook deel 1 is nog (beperkt) verkrijgbaar.  

Na de boekpresentatie kon je het boek aanschaffen en laten signeren

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Elly van der Bliek (donderdag, 05 september 2024 10:15)

    Ik zit niet op sociale media en ook niet vaak meer achter mijn computer en ja dan ontgaan bepaalde zaken je wel eens. De Bode valt op de deurmat en die lees ik gretig, dan tot mijn schrik zie ik op pagina 5 dat er een presentatie was over het tweede deel van 'Ik ben Vlissingen' en helaas ben ik nu te laat want het is inmiddels 17.00 uur. Ik was er graag bijgeweest. Nu maar snel naar de boekhandel om toch in het bezit te komen van dit leuke en mooie tweede deel met uiteraard foto's gemaakt door Ruben Oreel.