· 

26ste editie Film by the Sea van start in Vlissingen

Vrijdagavond 6 september ging het 26e International Film Festival van start  Film by the Sea in Vlissingen.

Archieffoto Film by the Sea 2023  © VLI Media

De rode loper was weer uitgerold om de vele gasten in smoking en chique jurken te ontvangen voor het openingsgala. Film by the Sea opende de avond met de film ‚Een schitterend gebrek‘  Deze film gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arthur Japin. Geregisseerd door Michiel van Erp, brengt het meeslepende verhaal van Lucia en Giacomo Casanova tot leven.

Maar dan wordt Lucia getroffen door de pokken en sluit ze zich af van haar geliefde, en van de buitenwereld. Zestien jaar later, wanneer ze zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als de mysterieuze en gesluierde courtisane Galathée, ontmoeten ze elkaar weer in Amsterdam. Zonder haar gezicht te laten zien, vallen Lucia en Casanova opnieuw voor elkaar. Terwijl hun liefde weer opbloeit, moet Lucia een beslissing nemen; durft ze haar masker te laten vallen en haar ware identiteit te onthullen?

Meer dan 150 films zijn er de komende 10 dagen te zien. Er zijn prijzen voor boekverfilmingen en de beste Zeeuwse films en elk jaar wordt er ook een acteur of regisseur geëerd voor zijn werk. Dit jaar is dat de Nederlandse acteur Raymond Thiry.

Het filmfestival vindt plaats van 6 t/m 15 september 2024. Website Film by the Sea.

Reactie schrijven

Commentaren: 0