· 

Werk aan riool rondom Spuikom van september t/m december

Vanaf maandag 9 september 2024 start KWS met rioolwerkzaamheden rondom de Spuikom in Vlissingen. Met als doel wateroverlast te verminderen in de binnenstad.

Foto: © VLI Media

Wateroverlast
Tijdens hevige regenbuien ontstaat op sommige plekken wateroverlast. Bij zware regenval komt het parkeerterrein tussen de Schutterijstraat en Spuistraat en delen van het achterliggende gebied, regelmatig onder water te staan. Ook enkele winkelstraten in het centrum hebben hier last van  In de Kommedijk is ook regelmatig overlast en loopt het water de daar gelegen parkeergarage in.

Na de recent uitgevoerde herinrichting van de C. Buskenstraat (oprit naar de Boulevard), wordt het water over straat afgevoerd en via 2 superkolken geleid bij de kruising met de Spuistraat. Tijdens hevige regenval veroorzaakt dit wateroverlast.

Om dit probleem aan te pakken, zal een extra riool worden aangelegd door ondergrondse boringen, zodat overtollig regenwater beter kan worden afgevoerd richting de Spuikom. Zo kan de wateroverlast bij hevige regenbuien worden verminderd. De werkzaamheden zullen naar verwachting half december 2024 afgerond zijn.
Bron: Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0