· 

Rijscholen in Zeeland het voordeligst

Amsterdam, 12 september 2024 - Wil je leren autorijden? Dan ben je in Zeeland op het juiste adres. Hier betaal je namelijk gemiddeld de laagste prijs om te leren rijden.

Afbeelding van Rudy en Peter Skitterians via Pixabay

Rijscholen vragen hier gemiddeld € 55,84 per les. Het slagingspercentage van de rijscholen blijft echter achter: 49,6% op een landelijk gemiddelde van bijna 52%. Dit blijkt uit onderzoek van occasionplatform AutoTrack, dat onderzoek deed naar de slagingspercentages en tarieven van Nederlandse rijscholen.

Zeeuwen betalen het minst voor een autorijles
In Zeeland betaalt een leerling gemiddeld € 55,84 voor een rijles van 60 minuten, wat een stuk lager ligt dan het landelijke gemiddelde van € 58,24. Ook Zuid-Holland (€ 56,64) en Limburg (€ 57,16) zijn relatief goedkoop.

Een verschil van een paar euro per uur kan onderaan de streep flink oplopen. “Als een leerling het gemiddelde aantal lesuren nodig heeft voor het halen van het rijbewijs - en dat zijn er volgens het CBR 43 - is hij of zij in Zeeland gemiddeld € 184,47 minder kwijt dan in Friesland”, zo berekent Tim Roks, auto-expert van AutoTrack.

Meeste geslaagden in Goes
Van alle gemeenten waar de afgelopen 12 maanden minimaal 200 (eerste) rijexamens zijn afgenomen, slaagde men in Zeeland het vaakst in Goes (52,7%). Landelijk scoort het Limburgse Roerdalen het best: 72,3%.

Met 39,7% geslaagde leerlingen scoort Hulst het laagst van Zeeland. In het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel ligt het slagingspercentage met 30,2% het allerlaagst.

Meer informatie over het onderzoek (inclusief het slagingspercentage per gemeente) is hier te lezen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0