· 

Zeeuwse coverbands schitteren tijdens minifestival Band on the Run

Vrijdag 27 september is het de beurt aan Yesterday’s Papers, The SFTH-Project en Roest om de derde editie van Band on the Run net zo succesvol te maken als de voorgaande edities. De deuren gaan open om 20:00 uur en tickets kosten 7 euro.

Na succesvolle edities in september 2023 en februari 2024, heeft Band on the Run inmiddels een stevige plek veroverd in de Zeeuwse muziekwereld. Het festival geeft amateur-coverbands uit de regio de mogelijkheid om in de schijnwerpers te staan op een professioneel podium.

Tijdens deze derde editie wisselen de drie bands elkaar gedurende de avond af met sets van 30 minuten. Het publiek kan zich verheugen op een breed muzikaal aanbod: van de tijdloze sixties en seventies-hits van Yesterday’s Papers, tot de rauwe Americana van The SFTH-Project, en de stevige rock- en popcovers van Roest. Een reis door de muziekgeschiedenis gegarandeerd!

Het idee voor Band on the Run ontstond na de coronaperiode, toen veel Zeeuwse bands moeite hadden om weer op te treden. Initiatiefnemer en muzikant Maurits Kempees, beter bekend als Mauke, zag hierin een kans om lokale bands een podium te bieden. Hij creëerde een festival waarin Zeeuwse coverbands opnieuw de vrijheid konden ervaren van optreden, vergelijkbaar met het gevoel van wederopstanding dat Paul McCartney had na zijn tijd met The Beatles. Het nummer Band on the Run dat McCartney’s band Wings opnam, voelde daarom als de perfecte titel voor dit terugkerende minifestival.

“Na twee succesvolle edities kijken we enorm uit naar de derde,” vertelt Mauke enthousiast. “Deze keer is het de beurt aan Yesterday’s Papers, The SFTH-Project en Roest om De Spot op z’n grondvesten te laten schudden. Het wordt een avond vol muzikale diversiteit en vooral veel plezier!”

Tickets zijn verkrijgbaar via despotmiddelburg.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0