· 

Expositie megaschilderijen van Walcheren

In museum Panorama Walcheren kun je megaschilderijen bezichtigen van Walcheren.

Jo Dumon Tak. Een inkijk op de Koopmanshaven Vlissingen. ©  2024 RTV Vlissingen

Het museum moest in 2022 de Machinefabriek verlaten in verband met de restauratie van het gebouw. En sinds 23 juni 2022 is het museum heropend op een nieuwe locatie de voormalige Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen aan de Singel 106.

We gingen vrijdagmiddag namens RTV Vlissingen een kijkje nemen in het museum Panorama Walcheren. We gingen in gesprek met Jo Dumon Tak die een rondleiding gaf langs de megaschilderijen van Walcheren. Ook besteden we aandacht aan het schilderij waar hij op dit moment aan werkt 'Stippen', een doek van 25 vierkante meter.

Over Panorama Walcheren
Het Panorama Walcheren verrast de bezoeker met een uniek kunstproject van negen megaschilderijen, tot wel 3 meter hoog en van veertien tot wel veertig meter breed. Elk in een ronding opgesteld, waardoor het voelt zelf onderdeel van het beeld te worden. Het zijn karakteristieke Walcherse plekken met ieder hun eigen sfeer en jaargetijde. Ze zijn sinds 2010 gemaakt door de Middelburgse schilder Jo Dumon Tak met een team van vrijwilligers.

Jo Dumon Tak
Jo Dumon Tak, geboren te Rotterdam 1963, volgde begin jaren tachtig de Academie van  Beeldende Kunsten te Rotterdam. Van 2010 tot 2020 was hij artistiek grondlegger van Panorama Walcheren en heeft hij negen panorama’s geschilderd. Als autonoom beeldend kunstenaar schildert en tekent hij zijn directe omgeving naar waarneming: landschappen, stillevens en portretten; deze directe aanpak geeft zijn werk een sterk autobiografisch karakter.

Reactie schrijven

Commentaren: 0